ABN Amro Zakelijk
ABN Amro is ontstaan uit een reeks van fusies en overnames. Meer dan drie eeuwen geleden werd de bank opgericht. Inmiddels is de Nederlandse Staat eigenaar van de bank.
Het is een beursgenoteerde organisatie, die vooral klanten binnen retail, private banking en corporate banking wil bedienen. De bank is vooral bekend geworden door het aanbieden van bankrekeningen en pinpassen, maar ook het aanvragen van een zakelijke lening is hier mogelijk.
Klik hier om naar het overzicht te gaan →
* Lening is nog niet via ZakelijkeLening.nl af te sluiten.
Missie van ABN Amro
ABN Amro wil dat ondernemers hun dromen kunnen realiseren. Daarbij wil de bank niet te veel kijken naar het aantal jaren dat iemand onderneemt. Daarom zijn de zakelijke leningen zowel geschikt voor starters als voor ondernemers die groei willen financieren. De bank kijkt samen met de lenende partij naar de financieringsmogelijkheden. Voor de bank is het van belang dat de ondernemer de lasten van de financiering kan dragen, terwijl de ondernemer op zoek is naar geld voor de toekomst.
Omdat ABN Amro in handen is van de Nederlandse staat, kan de overheid in sommige gevallen garant staan bij leningen voor startende, innovatieve en veelbelovende bedrijven. Op die manier ontstaan er meer mogelijkheden om een financiering af te sluiten.
Soorten leningen bij ABN Amro
In beginsel biedt ABN Amro drie soorten producten aan: een directe lening tussen de 5.000 en 250.000 euro, een lening vanaf 250.000 euro en een lease.
Bij een directe lening weet de lenende partij direct of hij of zij kan lenen via het platform New10. Dit is een 100% dochter van ABN Amro. De zakelijke financiering valt samen te stellen via de website van New10.
Bij grotere leningen is een gesprek noodzakelijk. De ondernemer wordt dan in contact gebracht met een deskundige. Dankzij de samenwerking tussen de deskundige en de ondernemer ontstaat een oplossing op maat. De lenende partij krijgt ondersteuning bij iedere stap.
Het is ook mogelijk alleen een financiering aan te vragen voor een investering in bedrijfs- of transportmiddelen. De aanvrager heeft dan binnen 1 dag uitsluitsel. De financiering kan 100% dekkend zijn en is geschikt voor vrijwel elk bedrijfsmiddel, claimt ABN Amro.
Voordelen ABN Amro
Nadelen ABN Amro
Aanvraagproces zakelijke lening
Hoe de aanvraagprocedure voor een zakelijke lening eruit ziet bij ABN Amro, is afhankelijk van het te lenen bedrag. Tot 5.000 euro is een zakelijke lening aan te vragen door slechts een offerte online aan te vragen. Een advies van de bank is niet nodig en meestal wordt er niet om extra documenten gevraagd.
Bij een lening van 5.000 tot 250.000 euro wordt de ondernemer doorverwezen naar New10. Hier ontdekt de ondernemer binnen 15 minuten hoeveel er geleend kan worden en tegen welke rente en voorwaarden.
Bij een lening vanaf 250.000 euro, hoeft de ondernemer enkel een online aanvraag in te dienen. Een advies van de bank is niet noodzakelijk. De bank zal per e-mail nog verzoeken enkele documenten op te sturen.
ABN Amro & New10
Vraag nu je lening aan via New10.
Vragen over ABN Amro
Ondernemers die minder dan €250.000 willen lenen, kunnen online een aanvraag indienen. Binnen 15 minuten krijgen zij bericht. Op basis van de ingevulde gegevens doet ABN AMRO een persoonlijk aanbod. Zo weet de ondernemer hoeveel hij kan lenen en tegen welke voorwaarden. Wie meer dan €250.000 wil lenen, maakt een afspraak voor een financieringsgesprek. Hierin wordt besproken wat voor het bedrijf de mogelijkheden zijn.
Wie een zakelijke lening aanvraagt, levert een aantal documenten aan. Deze beoordeelt ABN AMRO. Zo kijkt de bank of de zakelijke lening past bij de onderneming, het financieringsdoel en de financiële situatie. En welke voorwaarden hierbij passen. Daarnaast checkt de bank gegevens bij onder andere de Kamer van Koophandel en het BKR.
Wie geld uitleent, loopt het risico dat de lening niet wordt terugbetaald. Om dit risico in te perken, vraagt de bank om zekerheden. Dit zijn afspraken waarmee de bank (een deel) van de lening terugkrijgt, wanneer de ondernemer niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Of en welke zekerheden er nodig zijn, hangt af van de financiële situatie van het bedrijf en het leendoel.