Over ING

ING heeft naar eigen zeggen meer dan 9 miljoen particuliere en zakelijke rekeninghouders. Daarmee is het een van de grootste en meest gerenommeerde financiële dienstverleners van ons land. De bank wil niet alleen zichtbaar zijn voor particulieren, maar ook voor zzp’ers, mkb’ers en bedrijven.

De bank heeft als strategie hebt bieden van een onderscheidende klantervaring. Voor zakelijke leningen en zakelijke kredieten werkt het samen met Funding Options. Dit is een platform om financiers te zoeken en aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Een financiering bij ING

ING biedt meerdere financieringen aan. Zo kan de ondernemer kiezen voor een zakelijk krediet, een rekening courant krediet, bankgarantie of het leasen van bedrijfsmiddelen.

Bij deze bank zijn twee tarieven leidend: een Rentevastlening of een Rekening Courant Krediet. Bij de Rentevastlening geldt, zoals de naam al doet vermoeden, een rentevaste periode. De tarieven hiervoor verschillen voor per financiering. De debetrente is afhankelijk van de hoogte van de financiering, de waarde van de zekerheden, de inschatting van het risicoprofiel, het overeengekomen aflosschema, de looptijd van de rentevaste periode en de kosten en winstdoelstellingen van ING.

Bij een Rekening Courant Krediet is de debetrente variabel. De rente is opgebouwd uit het Euribor tarief, ING RC markttoeslag en klantopslag. Daarnaast betaalt de lenende partij over het niet opgenomen deel van het krediet bereidstellingsprovisie.

Voor- en nadelen ING

  • Zakelijke lening ook geschikt als zakelijke hypotheek
  • Investeringen vanaf 5.000 euro mogelijk
  • Verschillende financieringsvormen mogelijk
  • Zekerheden (zoals onderpand) vereist
  • Ondernemingsplan verplicht voor bedrijven jonger dan 3 jaar
  • Zakelijke lease alleen mogelijk voor bedrijven ouder dan 3 jaar

QuickCheck van ING

Ondernemers kunnen middels een QuickCheck uitvinden of ING een passende zakelijke lening kan aanbieden. Binnen 1 werkdag ontvangt de aanvrager bericht over financieringen tot 250.000 euro. Binnen 2 werkdagen kan de ondernemer beschikken over de financiering. Voor grotere aanvragen neemt een adviseur uit de regio contact op.

Het aanvragen van een zakelijke lening begint bij het kiezen van een financieringsvorm. Door de Financieringswijzer te gebruiken weet de ondernemer binnen twee minuten welke financieringsvorm bij het bedrijf past. Daarna kan de kredietaanvraag online of telefonisch worden gestart. Via Mijn ING valt de aanvraag binnen 10 minuten in te dienen.

Allereerst moet het aanvraagformulier worden ingevuld. Daarna vraagt ING per mail op bepaalde stukken in te dienen. Het gaat dan om een ondernemingsplan, tussentijdse cijfers, taxatie, jaarcijfers en de aangifte inkomstenbelasting.

Binnen 24 uur krijgt de lenende partij zekerheid over de financieringsvraag. Indien de financiering wordt toegekend, wordt ook de offerte meegestuurd. Na het geven van een akkoord kan de ondernemer binnen 24 uur over het limiet beschikken.

Achtergrond blur effect

Goed alternatief voor ING

Vraag nu je lening aan via Rabobank

Veelgestelde vragen

Hoe beoordeelt ING mijn kredietaanvraag?

Ondernemers die een kredietaanvraag doen bij ING worden beoordeeld op een aantal punten. Aan de hand hiervan kijkt de bank of de ondernemer nu en in de toekomst aan alle betalingsverplichtingen kan voldoen. Hierbij staan deze zaken voorop: de ondernemer en de onderneming, de financiële performance van het bedrijf, match tussen financieringsbehoefte en het investeringsdoel, gestelde zekerheden en de ontwikkelingen in de branche en regio.

Wie komt in aanmerking voor een zakelijke lening bij ING?

Ondernemers met een eenmanszaak, vof, maatschap, commanditaire vennootschap of Besloten Vennootschap (BV), gevestigd in Nederland en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). De ondernemer moet een zakelijke rekening bij ING hebben of openen. Daarnaast kijkt ING naar de kredietwaardigheid van de onderneming, de jaarcijfers en het BKR. Bedrijven die korter dan 3 jaar actief zijn, moeten voldoen aan extra voorwaarden.

Wat kost een zakelijke lening bij ING?

Wie een zakelijke lening afsluit, betaalt periodieke kosten en overige kosten. De periodieke kosten bestaan uit maandelijkse rentekosten en maandelijkse aflossingen. Deze kosten hangen af van het rentepercentage, de looptijd en het leenbedrag. Wordt de lening in delen opgenomen? Dan betaalt de ondernemer maandelijks rentevastpremie over het niet opgenomen deel. De overige kosten zijn de afsluitprovisie, kosten bij vervroegd aflossen en kosten bij het wijzigingen of omzetten van de lening.