De werkwijze van Rabo&Crowd

Rabobank werkt samen met Nxchange om plannen te kunnen realiseren. Investeerders worden klant van Nxchange en kopen obligaties en verhandelen deze via de beurs op het platform. Om dat te kunnen doen, heeft Nxchange de benodigde vergunningen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bij een financiering krijgt de ondernemer een coach. De Rabo&Crowd Coach begeleidt ondernemers bij het opzetten van een campagne. Daarnaast helpt de coach ook bij het hele proces van aanvraag tot en met de uitgifte van obligaties.

Het platform van Rabo&Crowd

Op het platform van Rabo&Crowd zet een ondernemer een vraag voor een investering op. Daar hoort een campagne bij, die samen met de coach wordt opgezet. Via het platform van Rabobank houden ondernemers hun investeerders op de hoogte van de ontwikkelingen.

Door financiering van de Rabobank en crowdfinance te combineren, krijgen ondernemers de kans om het publiek en klanten actief te betrekken bij de campagne. Het doel is dat ondernemers zichtbaarheid krijgen en een netwerk in hun regio opbouwen.

De looptijd van een lening bij Rabo & Crowd is minimaal 1 jaar en maximaal 10 jaar. Het is niet mogelijk vervroegd af te lossen op de obligatielening. Dit kan in slechts één geval wel: als de ondernemer 100% aflost. De lening van de crowd betreft een lineaire lening.

Voor- en nadelen Rabo & Crowd

  • Bankfinanciering en crowdfinance op één plek
  • Met de expertise van een coach
  • Eigen netwerk kunnen inschakelen
  • Combinatie tussen zakelijke financiering van de Rabobank en een investering vanuit de crowd
  • Minimale financieringsbehoefte van 200.000 euro
  • Succesvergoeding van 1,2%
  • Vervroegd aflossen niet mogelijk
  • Bijkomende reguliere kosten van de Rabobank

Een campagne opstarten en zakelijke lening aanvragen

Bij de financieringsaanvraag moeten een aantal gegevens worden ingevuld. Zo wordt de ondernemer gevraagd naar de financieringsbehoefte. Dit bedrag moet minimaal 200.00 euro zijn. Daarna legt de ondernemer uit wat het doel van de financiering is. Daarna volgen een aantal standaard gegevens, zoals de bedrijfsnaam en het KvK-nummer.

Ook wordt er gevraagd naar een voornaam, achternaam, e-mailadres en telefoonnummer. Niet alleen ter registratie, maar ook zodat een coach van de Rabobank de ondernemer kan bereiken. Een coach geeft namelijk begeleiding en helpt bij het opzetten van een campagne om investeerders te bereiken.

Na de aanvraag wordt het plan besproken met de coach. Daarna kan een campagne worden bedacht en opgezet. De coach geeft de ondernemer duidelijkheid over de lening en de campagne. Daarna zet de ondernemer zijn eigen community in, om de investering op te kunnen halen. Een gedeelte hiervan is een zakelijke lening van de Rabobank.

Achtergrond blur effect

Goed alternatief voor Rabo & Crowd

Vraag nu je lening aan via Rabobank