Zakelijke lening zonder jaarcijfers

Een zakelijke lening zonder jaarcijfers is bij de traditionele kredietverschaffer erg lastig om voor elkaar te krijgen, echter zijn er alternatieve kredietverschaffers welke door middel van de nieuwste technieken ondernemers een zakelijke krediet verschaffen. Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening dient een ondernemer woonachtig te zijn in Nederland en dient de ondernemer geregistreerd te staan bij de Kamer van Koophandel.

Een voorbeeld van een kredietverschaffer waar een ondernemer zonder jaarcijfers kan lenen is Funding Circle. Funding Circle hanteert de aanvullende voorwaarden dat een onderneming een omzet moet hebben van minimaal €30.000. Voor een startende ondernemer kan deze aanvullende eis dus een struikelblok zijn. Voor de ondernemers die wel voldoen aan deze eis, kunnen na aanvraag binnen 24 uur een beoordeling ontvangen.

Een tweede kredietverschaffer waar ondernemingen zakelijk geld kunnen lenen zonder jaarcijfers is Bridgefund. Bridgefund is misschien wel een van de bekendste kredietverstrekkers waar ondernemingen zakelijk geld kunnen lenen zonder jaarcijfers. Bridgefund is niet geschikt voor startende ondernemers, omdat Bridgefund eist dat een bedrijf minimaal 12 maand staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Bedrijven welke wel aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnen 5 minuten een lening aanvragen. Binnen 24 uur wordt de aanvraag beoordeelt. Als laatste kan bij Bridgefund boetevrij worden afgelost, waardoor per maand een aflossing kan worden gedaan.

Zakelijke lening zonder jaarcijfers
Zakelijke lening voor startende ondernemers

Zakelijke lening voor startende ondernemers

Startende ondernemers lopen vaak tegen het probleem aan dat ze geen krediet kunnen krijgen. Daarom moet er worden gekeken naar alternatieve manieren om kapitaal aan te trekken.

Een goed begin is om naar familie, kennissen en vrienden te gaan om te vragen of hun geld willen investeren. Wanneer er geld wordt verkregen via deze manier, laat u aan banken zien dat u kunt overtuigen. Wat in een latere fase van uw onderneming positieve invloed kan hebben om het verkrijgen van een zakelijke lening.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw facturen uit handen te geven door middel van factoring. Atlantis financiers biedt de mogelijkheid om facturen te factoren. Dat houdt in dat het betalingsrisico wordt overgedragen. De ondernemer ontvangt bijvoorbeeld 95% van het totaalbedrag van de factuur, Atlantis financiers neemt de 5% en het betalingsrisico over. Deze cijfers zijn overigens fictief.

Ook is crowdfunding een goede optie. Een “crowd” is letterlijk vertaald naar menigte. Dus de menigte financiert. Vaak worden grote bedragen opgesplitst in talloze kleine bedragen. Zo wordt een investeringsbehoefte van een ton bijvoorbeeld opgesplitst naar duizend keer een bedrag van honderd. De menigte, welke de plannen van de onderneming ziet zitten, kan investeren in de onderneming in ruil voor een rente percentage.

Zakelijke lening zonder BKR toetsing

Er zijn een paar kredietverstrekkers op de markt waarbij er geen BKR toetsing wordt gedaan voor het verstrekken van een lening. Een goed voorbeeld is . Verder is Funding Circle aan te raden, dit is een van de meest gebruikte kredietverstrekkers namelijk. De laatste kredietverstrekker welke niet naar BKR kijkt is B2Businesslening. Deze aanbieder is erg goed, maar het duurt iets langer (ca 24-48 uur) voordat een lening gekeurd wordt.

Zakelijke lening met bkr registratie

Een zakelijke lening met een negatieve BKR registratie is sinds kort mogelijk. Het lenen met een negatieve BKR registratie is sinds een paar jaar mogelijk, omdat er vele kredietaanbieders zijn bijgekomen. Een kredietverstrekker welke niet naar een BKR registratie kijkt is Atlantis financiers.

Snel zakelijk geld lenen

Tegenwoordig is het door middel van de nieuwste technieken mogelijk om snel zakelijk geld te lenen. Zo kan een onderneming welke geld nodig heeft binnen 5 minuten een zakelijke lening aanvragen en binnen 24 uur een beoordeling krijgen.

Ten eerste maken wij de ondernemer er graag op attent dat geld lenen geld kost. Snel en makkelijk geld lenen is tegenwoordig mogelijk, maar wees bewust dat het altijd geld kost. Een voorbeeld waar een ondernemer snel zakelijk geld kan lenen is Funding Circle. Funding Circle is een kredietverstrekker die binnen 24 uur na aanvraag een kredietbeoordeling doet. Bij een positieve beoordeling kan een ondernemer dan snel het geleende bedrag tegemoet zien.

Een alternatief is Bridgefund, waar een ondernemer ook binnen 5 minuten een zakelijke lening kan aanvrage. Ook bij deze kredietverschaffer krijgt de ondernemer binnen 24 uur na aanvraag een beoordeling.

Bij beide kredietverstrekkers is een zakelijke lening aanvragen sneller te regelen dan bij een reguliere bank. Reguliere banken eisen namelijk vaak een hoop papierwerk, echter is ABN Amro recentelijk wel met een nieuwe campagne gekomen waardoor een onderneming sneller geld kan lenen. Dit alternarief heet ABN Amro New 10, en is zeker een kijkje waard.

Wil jij tips en ervaringen van ons per e-mail ontvangen? Schrijf je dan nu gratis in voor onze nieuwsbrief.

Zakelijke lening berekenen

Een zakelijke lening berekenen is niet zo lastig als het wellicht klinkt. U moet echter rekening houden met een aantal aspecten wanneer u een zakelijk lening wilt berekenen:

  • De rente
  • De looptijd
  • De afsluitprovisie
  • Vervroegd aflossen

De rente
De rente van de lening wordt altijd aan u doorgegeven, vaak door middel van een offerte. Wanneer er een lening aangevraagd wordt, stuurt de bank in de meeste gevallen een email met de actuele rente. De rente ligt vaak tussen de twee en acht procent en wordt berekend door het totaal geleende bedrag te vermenigvuldigen met het rentepercentage op jaarbasis. Bij een lening van €10.000 en een rente percentage van drie procent, zult u elk jaar €300 aan rentekosten kwijt zijn. Dit is per maand dus €25.

De looptijd
De looptijd van de rente beinvloed onderaan de streep wat u uiteindelijk kwijt bent. De rente zoals in het kopje hierboven, is op jaarbasis gebaseerd. Wanneer er dus een lening van twee jaar afgesloten wordt, zijn de uiteindelijke kosten €600. Deze cijfers zijn gebaseerd op het voorbeeld hierboven. Wanneer een lening een half jaar verstrekt wordt, zullen de rentekosten naar rato worden verrekent. Dit houdt in dat in plaats van €300, totaal €150 in rekening wordt gebracht.

De afsluitprovisie
Sommige banken willen graag een provisie ontvangen voor het afsluiten van een zakelijk lening. De afsluitprovisie is vaak rond de twee tot drie procent. Echter vragen niet alle banken een afsluitprovisie. Vergelijk daarom zakelijke leningen via onze website.

Vervroegd aflossen
Net zoals bij de afsluitprovisie, willen sommige banken een vergoeding hebben wanneer een lening vervroegd wordt afgelost. Banken willen dit, omdat de banken rente geld mis lopen. De vergoedingen voor vervroegd aflossen liggen rond de €100 tot €200. Echter, niet alle banken vragen een vergoeding in geval van vervroegd aflossen. Bekijk welke banken geen vergoeding vragen op onze vergelijk pagina.

Meer over lenen op https://nl.wikipedia.org/wiki/Lening