Rabobank Zakelijk

De Rabobank, zoals we deze vandaag de dag kennen, is ontstaan uit een juridische fusie van 106 lokale Rabobanken en de centrale Rabobank.
De geschiedenis begint al in 1895, als een aantal landbouwkrediet-coöperaties samen gaan werken. In 1972 vindt er een fusie plaats, waardoor de naam ‘Rabobank’ in Nederland een feit wordt. Vandaag de dag is het niet alleen aanbieder van zakelijke en particuliere rekeningen, maar ook van zakelijke leningen en zakelijke kredieten.
Klik hier om naar het overzicht te gaan →
* Lening is nog niet via ZakelijkeLening.nl af te sluiten.
Missie van Rabobank
De Rabobank omschrijft zichzelf als een ‘coöperatieve bank met een missie.’ De bank wil zich samen met klanten, leden en partners inzetten voor een sterkere leefomgeving. De bank is ervan overtuigd dat het samen meer bereikt dan alleen.
Bij Rabobank is men zich ervan bewust dat de belangen van diverse groepen klanten niet altijd parallel lopen. Toch komt de klant voorop: de producten zijn ontwikkeld vanuit de klantbehoefte. Op die manier moet, volgens de bank, de klant in staat zijn om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Want een bank mag geen producten verkopen waarvan zij weet dat er geen klantbelang wordt gediend. Daarom wil Rabobank dat de klant voorop staat.
Soorten financieringen bij Rabobank
Rabobank biedt drie verschillende financieringen aan: zakelijke leningen, financial lease en krediet. Onder krediet wordt bij deze bank ook het rekening courant krediet verstaan.
Bij een zakelijke lening betaalt de lenende partij bij Rabobank in termijnen terug. De looptijd wordt compleet afgestemd op de levensduur van een investering. Hiermee kunnen ondernemers bijvoorbeeld investeren in de aankoop of verbouwing van bedrijfspanden en overnames. Er is bij deze lening wel een eigen inbreng of een eigen minimaal vermogen benodigd.
Bij een financial lease leent Rabobank geld om te investeren in auto’s, bussen, machines, apparaten en andere bedrijfsmiddelen. Vaak is voor deze financieringsvorm geen eigen inbreng of een minimale inbreng van eigen vermogen nodig.
Bij een zakelijk krediet kan de ondernemer rood staan tot de afgesproken limiet. Het krediet kan worden geïnvesteerd in voorraad, inventaris, werkkapitaal of het voorfinancieren van klussen. De looptijd wordt afgestemd met een adviseur. Hier is een eigen inbreng of minimaal eigen vermogen nodig.
Voordelen Rabobank
Nadelen Rabobank
Zakelijke lening aanvragen bij Rabobank
Het aanvragen van een zakelijke lening, financial lease of krediet gebeurt in drie stappen. Allereerst moeten er gegevens verzameld worden. Rabobank vraagt ondernemers om de jaarcijfers van de afgelopen twee jaren. Wie nog geen jaarcijfers heeft, moet een ondernemingsplan indienen. Ook moet er een prognose gemaakt worden en opgestuurd worden naar Rabobank. Ook is een aangifte van de inkomstenbelasting van het afgelopen jaar noodzakelijk.
Daarna moet een plan worden opgesteld. Daarin beantwoordt de ondernemer deze vragen:
- Waarin wil het bedrijf investeren en wat gaat dit opleveren?
- Wat is het verdienmodel van het bedrijf?
- Wat zijn de sterke en zwakke punten van het bedrijf?
- Hoe onderscheidt de dienst of het product zich van de concurrentie?
- Wat is je visie op toekomstige ontwikkelingen binnen de sector?
Bij de derde wordt de lening aangevraagd. Het plan is dan opgesteld en alle benodigde gegevens zijn bij de hand. De aanvraag zal ongeveer twintig minuten duren. Online aanvragen gebeurt met een Rabo WereldPas. In het eerste scherm beschrijft de lenende partij waarvoor de lening wordt gebruikt. Het plan kan tijdens de aanvraag nog worden aangepast.
Na de aanvraag vraagt de Rabobank een persoonlijk gesprek. Een adviseur kijkt dan samen met de ondernemer naar het verhaal achter de financieringsaanvraag. Als alles duidelijk is, kan de offerte getekend worden. Vaak kan de aanvrager al binnen twee werkdagen gebruikmaken van de financiering.
Goed alternatief voor Rabobank
Vraag nu je lening aan via New10.
Vragen over Rabobank
Rabobank stemt de looptijd van de zakelijke lening af op de financieringsbehoefte en het investeringsdoel. Ondernemers die een online aanvraag indienen, krijgen direct een aanbod op maat. Hierin staat de voorgestelde looptijd.
Een zakelijke lening wordt in maandelijkse termijnen afgelost. Deze worden automatisch afgeschreven. Elke termijn bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Vervroegd aflossen is soms mogelijk. Maar dan rekent Rabobank wel een vergoedingsrente. De vergoedingsrente hangt af van de actuele rentestanden.
Ja, ook als zzp’er zijn er mogelijkheden voor een zakelijke lening bij Rabobank.