Kapitaal Op Maat: lening via crowdfunding
Op 30 augustus 2013 werd Kapitaal Op Maat opgericht. Zeven enthousiaste ondernemers hadden een idee om een renderend crowdfunding platform op te richten. Vijf jaar later werd het platform overgenomen door het zittende management en een consortium van investeerders.
Kapitaal Op Maat wil het platform verder ontwikkelen en het aantal investeringsprojecten verhogen. Binnen 2 jaar wil dit crowdfunding platform het aantal financieringsprojecten per jaar verdubbelen.
Klik hier om naar het overzicht te gaan →
* Lening is nog niet via ZakelijkeLening.nl af te sluiten.
Over crowdfunding via Kapitaal Op Maat
Bij crowdfunding investeren investeerders in een plan voor een bedrijf, product of dienst. Crowdfunding kent verschillende vormen, maar het basisprincipe is hetzelfde: een project wordt gefinancierd door meerdere personen, die samen het doelkapitaal bijeen proberen te krijgen. Er is geen tussenkomst van een bank of een andere financiële instelling.
De afgelopen jaren is het economisch sterk gewijzigd. Daardoor is het vaak niet mogelijk om projecten via banken of andere financiële instellingen gefinancierd te krijgen. Kapitaal Op Maat ziet crowdfunding als een goed alternatief. Het platform noemt dat ‘bankvrij financieren’. Investeerders steken dan geld in het bedrijf, het product of de dienst. De ondernemer betaalt dit in termijnen terug.
Producten voor ondernemers en investeerders
Kapitaal Op Maat brengt ondernemers en investeerders samen. Dat gebeurt door een financieringsvraag online te zetten. Ondernemers kunnen dan het (start)kapitaal vergaren om ambities te realiseren. Via het platform kunnen zowel particuliere als zakelijke investeerders investeren in het project. Zodra het streefbedrag bereikt is, kan de ondernemer van start.
Bij deze kredietverstrekker worden twee leningsvormen aangeboden: annuïtaire leningen en lineaire leningen voor ondernemers. Voor beide leningsvormen kan een tijdelijke aflossingsvrije periode worden ingebouwd. Dan betaalt de ondernemer maandelijks alleen rente.
Voordelen Kapitaal Op Maat
Nadelen Kapitaal Op Maat
Aanvraagproces bij Kapitaal Op Maat
Het aanvragen van een zakelijke lening gebeurt bij Kapitaal Op Maat in een aantal stappen. Allereerst moet een account worden aangemaakt. Daarna geeft de ondernemer aan voor welk idee er kapitaal ontvangen moet worden. Dat moet gebeuren met een goed onderbouwd ondernemingsplan, dat samen met de aanvraag wordt verstuurd. Binnen 2 werkdagen ontvangt de aanvrager een reactie.
Als het idee is goedgekeurd, komt het binnen 5 werkdagen zichtbaar op de website te staan. Investeerders kunnen dan in contact komen met de aanvragers van een lening. Ze kunnen bedragen van minimaal 100 euro inbrengen. Binnen 60 dagen moet het gevraagde kapitaal volledig verkregen zijn. Gebeurt dat niet? Dan wordt het project geannuleerd en krijgen de investeerders hun inleg teruggestort.
Bij een zakelijke lening van Kapitaal Op Maat gelden een aantal spelregels. Zo moet de financiering tenminste 25.000 euro bedragen. De maximale lening bedraagt 2.500.000 euro. Experts beoordelen de financieringsaanvraag. Hierbij zijn de belangrijkste beoordelingspunten het risico en de voorgestelde aflossingsduur. Deze moeten reëel en haalbaar zijn.
Na goedkeuring van de lening, komt het geld snel beschikbaar. Voorwaarde is dan wel dat het geleende bedrag binnen een termijn van 6 tot maximaal 120 maanden wordt terugbetaald.
Goed alternatief voor Kapitaal Op Maat
Vraag nu je lening aan via New10.